LTP TestNed – de factor mens in veiligheid

LTP TestNed is marktleider in psychologische assessments voor veiligheidskritische functies. De assessments van LTP TestNed geven o.a. inzicht in de capaciteiten, persoonskenmerken en drijfveren om veilig te kunnen werken. Zo dragen wij bij aan een veilige en gezonde werkomgeving.

Werknemers in industrieën zoals de bouw, olie en gas, luchtvaart, maritiem, enz., lopen veiligheidsrisico’s vanwege de aard van het werk. Hoewel deze bedrijven vaak duidelijke veiligheidsregels en protocollen hebben om incidenten en calamiteiten tot een minimum te beperken, blijven er incidenten gebeuren. Mensen verschillen immers in hoe zij omgaan met het thema veiligheid. Een belangrijk onderdeel bij het creëren van een veilige werkomgeving begint bij het werven van werknemers of bijsturen van werknemers om veilig te werken.

Mensen die werken in het verlengde van hun talenten zijn gemotiveerd, bevlogen en productief en vertonen eerder veilig werkgedrag, hiermee neemt de kans op incidenten af.

De assessments van LTP TestNed helpen bedrijven bij het in kaart brengen van deze risico’s. Dit kan ook worden afgestemd op elke laag van de organisatie. De rol van de leider in veilig werken kan niet worden onderschat, bijvoorbeeld de wisselwerking tussen teams en leiderschap. Grip krijgen op deze elementen draagt bij aan de veiligheidscultuur van de organisatie.

LTP TestNed is erkend door Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) en RailAlert. De psychologen van LTP TestNed zijn lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

LTP TestNed heeft locaties in Amstelveen, Rotterdam, Groningen en Eindhoven, Heerhugowaard, Zwolle en Bergen op Zoom waar assessments uitgevoerd worden.

Tot onze klanten behoren o.a. Rijkswaterstaat, de? Nederlandse Spoorwegen, ProRail, GVB, APM Terminals Arriva, Loodswezen, meerdere veiligheidsregio’s, Schiphol, etc.

LTP TestNed is aanwezig op de WorkSafe 2020 van 21 tot 23 april: u bent van harte welkom bij onze stand L18.

Scroll naar top