Evenementenhal Gorinchem – Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Back to business
2020-06-11 11_30_19-PompNL nr. 3 2020 • Pomp NL

Tijdelijk abnormaal
Het ‘nieuwe normaal’? Wat mij betreft niet. Helaas word ik dagelijks murw gebonkt met deze term. Het veronderstelt naar mijn idee een verkeerde ambitie. Zo snel mogelijk terug naar het oude normaal! Dat is het streven en dat gaat ook gebeuren, want de wereld is simpelweg niet ingericht op 1,5 meter. Trouwens, die 1,5 meter is een dingetje. De VS schijnt 1,8 meter te hanteren, Italië 1 meter, Duitsland 2 meter en wij dus de welbekende 1,5 meter. Wil de échte deskundige even gaan staan? Hoewel er momenteel sprake is van een tijdelijk abnormaal, blik ik met vertrouwen vooruit. Als evenementenorganisator weet ik als geen ander dat dit een moeilijke tijd is, maar ik begrijp ook welk ondernemerschap nodig is om weer naar de toekomst te kunnen kijken. We hebben elkaar nodig.

Anderhalve meter events
Momenteel trekken veel organisatoren alles uit de kast om na 1 september 1,5 meter evenementen te realiseren. Ook wij bij Easyfairs zijn druk met het fine tunen van onze plannen voor diverse beurstitels. Want zolang er sprake is van een tijdelijk abnormaal, doen wij een extra beroep op onze flexibiliteit en creativiteit. Met veel precisie kijken we naar alternatieve plattegronden, time slots voor bezoekers, verruiming van openingstijden, extra hygiëne, warmtecamera’s, technologie voor contactloos scannen, etc. etc. Als ik dit vergelijk met de huidige situaties bij Ikea, supermarkten, tuincentra en bouwmarkten, dan concludeer ik dat wij er zondermeer in zullen slagen om de meest veilige ontmoetingsplekken te creëren waar men zaken kan doen met elkaar.

Cement
Sinds 11 mei mogen óók volwassenen onder bepaalde voorwaarden weer samen sporten. Als bestuurder van een sportvereniging heb ik nog nooit zoveel blije gezichten in een paar weken tijd gezien. Eerst startten de kids en later volgden de volwassenen. Het huis uit, elkaar weer zien, samen bewegen, lachen en plezier. De versoepeling van restricties werd met groot enthousiasme ontvangen. Ik realiseerde me eens te meer hoezeer wij mensen elkaar nodig hebben. Niet via Zoom, Skype of Teams, maar gewoon, in het echt, zoals in het oude normaal… Dit zal ook voor zakelijke contacten gelden. Nu de economie weer langzaam op gang komt en uiteindelijk weer volledig opengaat, zullen ondernemers actie moeten ondernemen. Omzet komt immers niet uit de lucht gevallen. Vakevenementen fungeren dan als cement voor diverse sectoren.

Jort Kelder zou zeggen “Back to business”!  

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top