Evenementenhal Gorinchem – Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

In gesprek met Safesight
Ontwerp zonder titel (29)

In een tijd waarin veiligheid op de werkplek van essentieel belang is, staat Safesight vooraan in de strijd om veiligheid tot leven te brengen in organisaties. In een gesprek met Edo Haan, oprichter van Safesight ontdekken we meer over het bedrijf, haar missie en innovatieve benadering van werkveiligheid.

Activiteiten en diensten

Safesight is een platform waar alles draait om het tot leven brengen van veiligheidsplannen en -protocollen binnen organisaties. Haan legt uit dat het platform een praktische en gebruiksvriendelijke oplossing biedt, waardoor mensen snel toegang hebben tot belangrijke informatie zoals plattegronden, contactgegevens, veiligheidsplannen, en protocollen voor verschillende scenario’s – van kabelschade tot noodsituaties.

Een van de kernfuncties van het Safesight-platform is het logboek, waarin afwijkingen of bijzonderheden die de veiligheid of continuïteit van een project beïnvloeden, eenvoudig kunnen worden gelogd en gemonitord. “Van gevaarlijke situaties tot schade of onveilige werkwijzen, het platform zorgt ervoor dat alle relevante informatie beschikbaar is en snel kan worden gedeeld met de juiste personen,” vertelt Edo. Safesight biedt ook de mogelijkheid om inspecties uit te voeren via de app, waardoor organisaties efficiënt en gestructureerd kunnen voldoen aan audit- en veiligheidsvereisten. “Op deze manier proberen we het hele veiligheidsverhaal en -vraagstuk wat bedrijven op papier hebben in één systeem te vatten en heel makkelijk en laagdrempelig beschikbaar te maken voor iedereen,” aldus Haan.

Klanten

Bij Safesight richten ze zich op een breed scala aan uitdagingen, waarbij ze begonnen zijn in de festivalsector en zich vervolgens hebben uitgebreid naar o.a. de industrie en bouw. Een mooi voorbeeld is hun betrokkenheid bij het verbeteren van werkveiligheid voor BAM waarbij ze snel ontdekten dat een festivalterrein veel overeenkomsten heeft met een bouwplaats. Edo: “Op beide locaties komen veel verschillende mensen samen, werken ze aan hetzelfde project en streven ze naar een veilige terugkeer naar huis. Dit is precies waar Safesight haar klanten bij helpt: Door het platform praktisch en gebruiksvriendelijk te maken, stellen wij organisaties in staat om aantoonbaar veiliger, efficiënter en beter samen te werken. Zo zorgen we ervoor dat iedereen de (veiligheids)plannen en -afspraken kent én kan uitvoeren. Precies waar het uiteindelijk in elke sector om draait: werkveiligheid.”

Deelname Worksafe Gorinchem

Veiligheid op de werkvloer staat hoog in het vaandel bij Safesight en daarom was deelname aan Worksafe Gorinchem een logische keuze volgens Edo. “Er zijn weinig beurzen die echt gaan over veiligheid én werken. En juist dat vinden wij een belangrijk onderwerp.” Twee jaar geleden stonden ze ook op de beurs, wat goed bevallen is. Haan: “Ondertussen zijn we verder doorgegroeid en ontwikkeld. Daarom willen wij weer deelnemen aan Worksafe.”

Ook de unieke kans om in contact te komen met professionals die zich inzetten voor een veiligere werkomgeving overtuigde Safesight om te exposeren. “Door ervaringen te delen en samen te werken met verschillende klanten, blijven we ons platform verbeteren en ontwikkelen om aan de steeds veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. Daarnaast is deze beurs voor ons niet alleen een gelegenheid om te netwerken, maar ook om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en nieuwe ideeën op te doen,” zegt Haan. “We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de discussie over werkveiligheid en om bezoekers te inspireren met onze innovatieve benadering van veiligheidsmanagement.”

Benieuwd hoe Safesight uw organisatie kan helpen om veiligheid tot leven te brengen en een cultuur van veiligheid te bevorderen? Ga naar de website van Safesight en ontdek meer. Bezoek ook Worksafe Gorinchem op 4 en 5 juni 2024 om de toekomst van werkveiligheid te ervaren.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top