Evenementenhal Gorinchem – Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Game-changers in veiligheid: ontmoet Play it
Ontwerp zonder titel (27)

Play it onderscheidt zich in de markt van industriële veiligheid door hun unieke benadering van veiligheidstrainingen door middel van game-based learning. Met klanten zoals, Borealis Recticel en Basic Fit, bieden ze trainingen aan in sectoren variërend van productie tot retail. Tijdens een interview met co-founder Mike Ptacek van Play it wordt duidelijk hoe het bedrijf waarde creëert door hun game-based safety training.

Play it Safe

Bij Play it bieden ze via hun platform game-based training aan, waarmee ze medewerkers van bedrijven op een impactvolle manier trainen. Veiligheid is een van de onderwerpen van Play it en vormt het grootste product en marktsegment op dit moment: Play it Safe. “Onze aanpak leidt tot aantoonbare resultaten, zoals een incidentenreductie van 30%. Dit komt doordat games mensen meer aanspreken en ze zorgen voor een efficiëntere kennisoverdracht die direct toepasbaar is in de werkomgeving,” aldus Mike Ptacek, co-founder van Play it. Play it Safe simuleert specifieke situaties, waardoor werknemers effectief leren omgaan met potentiële problemen en gevaren op de werkvloer. “We maken de connectie met de werkvloer zo kort mogelijk. Zo maak je nieuwe instructies gewoon mee op je eigen werkplek via de game. Dit in tegenstelling tot traditionele methoden waarbij werknemers nieuwe instructies op papier krijgen die niet altijd effectief worden toegepast.”

Uniek

Wat Play it Safe onderscheidt, is de mogelijkheid om trainingen op verschillende apparaten en in 30 verschillende talen te volgen. “Vooral in sectoren met diverse culturele achtergronden, zoals in de huidige economische situatie met veel buitenlandse medewerkers, is dit essentieel,” merkt Mike op. “Daarnaast kunnen onze trainingen gevolgd worden op web, mobiel, tablet, desktop en zelfs via VR. Dit zorgt voor flexibiliteit en toegankelijkheid, ongeacht de locatie van een medewerker.” Bovendien kunnen ze bij Play it de trainingen en omgevingen volledig op maat maken. “Ook je logo, kleur of interface, outifts of mascotte in de game, het kan echt allemaal,” benoemt Mike enthousiast.

Kennis en expertise

Het team combineert uitgebreide ervaring in het onderwijs met technische expertise op het gebied van games. Medeoprichters Brecht Kets en Mike Ptacek hebben samen 10 jaar lesgegeven aan de bekende gameopleiding van Howest in België, waar ze zowel technische als visuele aspecten van games hebben behandeld. Mike legt uit: “Deze achtergrond stelt ons in staat om effectieve en boeiende trainingen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van onze klanten.” 

Technologie en innovatie

Bij Play it Safe draait het naast kennis en expertise ook om innovatieve vooruitgang. “We streven ernaar om de kracht van gamification beschikbaar te maken voor een breed publiek, door de ontwikkeling en aanpassing van trainingen toegankelijk te maken voor zowel experts als nieuwkomers op dit gebied,” vertelt Mike. Daarom biedt het platform niet alleen op maat gemaakte trainingen, maar geeft het klanten ook de kans om hun eigen trainingen te maken en aan te passen met de creator-tool. Mike: “De Play it Creator is speciaal ontwikkeld door ons team om bedrijven in staat te stellen om snel en eenvoudig trainingen te ontwikkelen die specifiek zijn voor hun behoeften, zonder dat daar programmeerkennis voor nodig is.” Met deze benadering streven ze ernaar om de veiligheid en effectiviteit van trainingen te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd flexibiliteit en gebruiksgemak bieden voor zowel bedrijven als hun medewerkers.

Voor wie

De focus ligt op bedrijven die écht een verschil willen maken op het gebied van veiligheid en impact. “Het doel is om bedrijven te helpen veiliger te worden en de dienstverlening te verbeteren,” benadrukt Mike. Hij vervolgt: “We richten ons op bedrijven die verder willen gaan dan alleen het afvinken van veiligheidschecklists en echt waarde hechten aan effectieve training die resultaten oplevert.”

Deelname aan Worksafe

Hoewel België momenteel de grootste markt van Play it Safe is, ziet Mike in Nederland een uitstekende kans voor verdere groei en ontwikkeling. “We merken dat Nederland een vooruitstrevend en innovatief land is, waar bedrijven openstaan voor nieuwe technologieën en trainingsmethoden. Vooral binnen sectoren zoals de maakindustrie merken we een sterke interesse en acceptatie van innovatieve oplossingen”, vertelt Mike.

Hij vervolgt: “Onze deelname aan de beurs biedt ons de mogelijkheid om ons netwerk uit te breiden en onze innovatieve trainingsmethoden te presenteren aan een publiek dat klaar staat voor vooruitgang. Met deze stap kunnen we ons marktbereik vergroten en onze positie in Nederland versterken, terwijl we blijven inspelen op de groeiende vraag naar moderne veiligheidsoplossingen.”

 

Bent u klaar voor innovatie en wilt u de veiligheidscultuur binnen uw bedrijf ook verbeteren en optimaliseren? Breng dan zeker een bezoekje bij de stand van Play it en ontdek wat zij voor uw bedrijf kunnen betekenen. Voor meer informatie over het platform, breng een bezoek aan de website van Play it.

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top