Evenementenhal Gorinchem – Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Innovatie in actie: QleanAir
Ontwerp zonder titel (34)

Jaarlijks veroorzaakt de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen aanzienlijke schade aan de gezondheid. De industriesector draagt hier met 10% aan bij vanuit binnenlandse bronnen. Terwijl Nederland actief probeert de luchtverontreiniging door industrie te verminderen, rijst de vraag: hoe staat het eigenlijk met de luchtkwaliteit binnen bedrijven? Specifiek, hoe zit het met de luchtkwaliteit in uw bedrijf? Ik ging in gesprek met Harold Deglas, accountmanager Benelux bij QleanAir, om meer te ontdekken over gezonde binnenlucht en werkveiligheid.

Over QleanAir

QleanAir, opgericht in 1988 in Stockholm, Zweden, is gespecialiseerd in oplossingen voor een gezonde binnenlucht. Harold Deglas legt uit: “We bieden drie oplossingen voor binnengebruik: rookcabines, cleanrooms en vrijstaande luchtreinigers.” Bij QleanAir weten ze welk verschil luchtkwaliteit kan maken. “Wij begrijpen het belang van een gezonde binnenlucht voor de algehele gezondheid en effectiviteit van mensen, producten en processen,” vertelt Deglas. “Precies daarom streven we er dagelijks naar om de behoeften van klanten te begrijpen en luchtreinigingsoplossingen te bieden die echt het verschil maken.”

Voordelen

De industrie wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen op het gebied van luchtkwaliteit. Productielocaties hebben vaak een slechte kwaliteit van de binnenlucht als gevolg van stofdeeltjes, gassen, geuren en andere bijproducten die tijdens het productieproces vrijkomen. “Al deze factoren dragen bij tot een verhoogd risico dat werknemers ernstige gezondheidsproblemen krijgen, zoals astma, longinfecties, hart- en vaatziekten of zelfs longkanker,” benadrukt Deglas. Hij legt verder uit dat deze bijproducten en luchtverontreinigende stoffen ook de producten die worden geproduceerd verontreinigen, waardoor de technische zuiverheid, de kwaliteit en de levensduur van het product in gevaar komen. “Restdeeltjes zoals stof, vuil, viezigheid en metaalsplinters kunnen machines verstoppen, waardoor onnodige extra kosten ontstaan voor onderhoud en reiniging. Gelukkig kunnen al deze uitdagingen worden opgelost met de juiste luchtreinigingsoplossing.” De oplossingen van QleanAir zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor medewerkers, waarbij ze in diverse sectoren de luchtkwaliteit verbeteren en daarmee de gezondheid van werknemers, producten en processen optimaliseren.

Deelname Worksafe

QleanAir is een bekende naam op vakbeurzen van Worksafe, waar ze al vaker hebben deelgenomen, zoals in Namen en Antwerpen. “Onze deelname is altijd goed bevallen,” merkt Harold op. “Er komen veel facility managers op ons product af, en dat zijn ook de bezoekers die wij willen spreken.” Daarnaast biedt Worksafe Gorinchem een kans in een regio waar QleanAir nog niet eerder heeft gestaan. “We vinden het een fijne locatie die mensen uit veel andere gebieden trekt, zo ook uit België.” Op de vraag over bewustzijn van luchtkwaliteit antwoordt Deglas lachend: “Ik verkoop lucht. Mensen zijn nog niet altijd bewust van de impact van luchtkwaliteit op hun welzijn, maar we blijven ons inzetten om daar verandering in te brengen.”

Benieuwd hoe QleanAir uw organisatie kan helpen om werkveiligheid en luchtkwaliteit te bevorderen? Bezoek dan Worksafe Gorinchem op 4 en 5 juni 2024 en maak kennis met de toekomst van werkveiligheid.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top