Evenementenhal Gorinchem – Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Het belang van waardering op de werkvloer
brooke-cagle-JBwcenOuRCg-unsplash

Vandaag, vrijdag 1 maart, is het Internationale Complimentendag, een dag die ons eraan herinnert hoe krachtig en waardevol simpele woorden van waardering kunnen zijn. Vooral op de werkplek is het uiten van complimenten belangrijk voor het welzijn en de productiviteit van werknemers. Op het eerste gezicht lijkt een compliment misschien niet zo relevant in het kader van veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Maar, onderschat nooit de impact van positieve bevestiging en erkenning.

Must-do

Een werkomgeving waarin u regelmatig waardering en erkenning uitspreekt naar werknemers is niet alleen leuk om te doe, het is een must-do. Waarom? Omdat werknemerswaardering een cultuur creëert van vertrouwen en samenwerking. Wanneer werknemers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, vergroot hun betrokkenheid bij het werk vergroot en motivatie. Daarmee verbeteren teamprestaties en bedrijfsresultaten.

Welzijn

Bovendien heeft het ontvangen van complimenten een directe impact op het mentale welzijn van werknemers. Het versterkt hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, wat extra belangrijk is In tijden waar stress, burn-out en overspannenheid op de loer liggen. Een werkomgeving waarin positieve feedback en erkenning worden gecultiveerd, bevordert een gezonde work-life balance en draagt bij aan het creëren van een positieve werkcultuur. Ontzettend belangrijk dus!

Oprecht

Dus, strooi maar rond met die complimenten? Nee. Het is de kunst om goede én oprechte complimenten te geven. Het gaat namelijk niet alleen om lof geven. Het gaat erom echte dankbaarheid te tonen voor inspanningen en bijdragen. Daarnaast worden complimenten beter aangenomen door een werkgever of leidinggevende.

Versterken

Internationale Complimentendag is een mooie gelegenheid om deze positieve gewoonte te versterken en te vieren. Dit kan in veel verschillende vormen. Denk aan een persoonlijk bedankje, een geschreven kaartje, het delen van succesverhalen binnen het bedrijf, het luisteren naar ideeën en feedback, vragen hoe het met werknemers gaat, of zelfs een beloning of bonus voor grote prestaties. Door het delen van positieve ervaringen en prestaties worden banden tussen collega’s versterkt en ontstaat er een gevoel van waardering. 

Kortom, erkenning is meer dan alleen een klopje op de rug. Het is een krachtig middel om te inspireren, te betrekken en je team te behouden. Begin vandaag. Maak erkenning tot een gewoonte en creëer een veilige en gezonde werkcultuur.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top