Kennispartner CHEMGroep

CHEMGroep

CHEMGroep initieert, analyseert, berekent en voert projecten uit in de industrie en techniek. Van begin tot eind nemen zij een productieproces onder de loep om het werk veiliger, efficiënter of duurzamer te maken. Met als doel: volledige controle over de veiligheidskolom: van strategie in de directiekamer tot het dagelijks management en uitvoering op de werkvloer.

Tijdens de sessies op Maintenance en Worksafe zoomt CHEMGroep in op het duidelijk maken van kaders, medewerkers de vrijheid geven binnen de kaders te handelen maar ook de sancties te benoemen.

ZONDER STRUCTUUR GEEN VEILIGHEIDSCULTUUR

Raymond Bekker
Managing Director/Owner CHEMConsult

CHEMGroep gaat in gesprek met bezoekers, waarbij de alledaagse beleving en het eigen gedrag omtrent veiligheid centraal staan. Waar ligt de individuele bijdrage? Hoe kijkt men aan tegen PSA (Psychosociale arbeidsbelasting)? Onderschatten we de geestelijke gezondheid niet nog steeds te veel? Welke handelingen bestaan uit automatismen? En hoe reageren we op situaties die hiervan afwijken? Middels diverse operationele voorbeelden uit de industrie wordt duidelijk wat de toegevoegde waarde is van risicoanalyse.

Wat is de rol van Early adopters bij het verhogen van het veiligheidsbewustzijn in een organisatie? Ongeveer 20 procent ligt dwars en 20 procent loopt voorop, die early adopters. Hoe nemen zij de overige grote middengroep mee?

Scroll naar top